De basisprincipes van Vrouw En Overgang

Vrouw en overgang - een ergernissen


Vóór een overgang kan zijn jouw liefde en zorg om dit welzijn aangaande jouw kinderen en omstreken, krachtiger vervolgens jouw boosheid en ergernis. Immers, jouw wilt de vrede bewaren om je kinderen een veilige en rustige basis te geven voor hun ontwikkeling en groei. Voordat jouw menstruatie ongelijk is, merk jouw weet het je prikkelbaarder bent. Jouw ergert jouw veel eerder met personen en omstandigheden, die jouw voorheen niet opvielen en welke je altijd gewoon vond.

Vrouwen in de overgang


Prikkelbaarder word jouw ook in jouw werk, in de omgang met jouw collega's en naar jouw man en kids toe. Jouw kunt niet zo met ze hebben en verdragen.
Ontstaan betreffende de Overgang

Hoe dichter je bij een overgang komt, op welke manier ondragelijker dit kan zijn om afgeleid te worden of bestookt te worden met vragen. Vragen over jouw man of kids zoals: "Als kunnen wij bunkeren? Is mijn broek gewassen? Waar liggen mijn sokken?" Ze verrichten jouw wellicht uiteen spatten betreffende binnen. "Dit lijkt immers of ze allemaal afhankelijk bestaan met mijzelf!

Waarom ben je iedere keer verantwoordelijk? Mankeren ze regelmatig hetgeen met hun handen of hersenen?" vraag je jouw af.
Tegelijkertijd realiseer je je, het je dit patroon iedere keer alleen in stand hebt gehouden. Het voelde ook wel lekker teneinde onmisbaar te zijn.

De Overgang voor dames


Langzaam verlies je je geduld op al die niveaus; thuis en op jouw werk. Jouw hersenen transformeren.
Je voelt het gerommel van een krachtige vulkaan in je, die op uitbarsten staat.
Ons stem welke schreeuwt: "Genoeg!"

Jouw staat op de drempel van ons: 'Overgang'

Hormonen en symptomen
Het Autonome Zenuwstelsel
klik op plaatje om te vermeerderen
Zenuwstelsel_Overgang

Het autonome zenuwstelsel regelt tezamen met het hormoonstelsel het doorlopend houden over een omstandigheden in het lijf, dit inwendige milieu. Het kan zijn verantwoordelijk vanwege de functie en een coördinatie betreffende inwendige organen, bijvoorbeeld de hartslag (verhogen ofwel verlagen) en een spijsvertering. Daarnaast regelt dit een functie van gladde spieren (onder andere in een darmen) en de uitscheiding over alle mogelijke klieren.

Het autonome zenuwstelsel bestaan uit 2 delen welke samen een organen in het lichaam sturen; immers het (ortho)sympatisch en het parasympatisch zenuwstelsel. Deze beschikken over ons tegengestelde werking. Ieder orgaan heeft een tak over dit orthosympatisch en ons tak betreffende dit parasympatisch zenuwstelsel.

Impulsen uit dit sympatisch zenuwstelsel vervaardigen dit lijf geschikt vanwege actie. Hart en ademhaling versnellen, daar komt meer suiker in het bloed (teneinde sterkte vrij te maken) en een spijsvertering vertraagt.
Dit parasympatisch zenuwstelsel remt de hartslag en een ademhaling én toeneemt de spijsvertering.

Dit sympatisch gedeelte is dus gericht op actie (arbeid). Het versnelt ademhaling en hartslag, zodat je onder andere mag web link wegvluchten voor een vijand. Het bevordert ernaast de assimilatie (dit maken aangaande organische stoffen die het lijf benodigd bezit).
Het parasympatisch deel daartegenover is gericht op rust, het zorgt immers een remming aangaande de hartslag en een ademhaling.

De invloed over hormoonveranderingen voor vrouwen in overgang


Oestrogeen zorgt onder verschillende voor een evenwicht van parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Veelal zijn we het niet zo moedwillig van een activiteiten van het zenuwstelsel, daar ze 'autonoom' (alleen, zelfsturend) verlopen.

Veranderingen en schommelingen in het oestrogeen, zoals welke er gedurende de overgang voortdurend bestaan, geven het zenuwstelsel steeds wisselende boodschappen: innerlijke druk.
Ons zenuwstelsel staat onder druk tijdens onze overgang, en kan ons 'inwendige leefmilieu' nu dikwijls niet onophoudelijk houden, een coördinatie is ontregeld en het voelen wij.....: Overgangsverschijnselen

Sinds ons half kijk ook hier jaar sta je 's morgens volledig op de kop qua zenuwen en kom tot niets en nu tevens later vind het hier op een dag aanvallen betreffende nervositeit.

Omdat we aangaande binnenuit stress ervaren in de overgang, kunnen bestaande verplichtingen, bezigheden, inspanningen e.d. ervoor zorgen dat we teveel druk krijgen, terwijl we die in 1e instantie dikwijls ook niet mogen posten

Ik heb dit een zoveel dagen niet voltooid en de vervelende gevoelens en pijn kwamen terug zeker nu doe je het wederom iedere dag en dit voelt zo echt.

Betreffende belangstelling alles voltooid, doch verder ons deel 'mijn persoonlijk straat' niet neergezet of ook niet voldoende. Wensen zijn ook niet zeggen het je nimmer wat voor mezelf heb gedaan, maar je begrijpt een strekking. Voel me geen slachtoffer hoor, begrijp me ook niet verkeerd. Het is mijn persoonlijk keuze geweest om dit zo te doen.

Je maak me ongerust. Zit te googelen en kom allicht op een meest vreselijke ziektes uit. Niet zeker bevordelijk een eerste klas hypochonder.

Wat jouw kan 'verrichten' kan zijn aardig zijn wegens jezelf en jezelf rust geven indien jouw het benodigd hebt. En nader, heel belangrijk, anderen (tevens)verantwoordelijk produceren wegens allemaal waarvoor je altijd verantwoordelijk raakt geweest.

Meteen merk ik het de boel zo op scherp staat, dat wanneer ik doch kleine stressoren heb, mijn lijf gelijk reageert of daar een reuze eng ding gebeurt. En met stressoren bedoel je zowel opwindend indien ook niet leuk.

Heb eerder in een periode gezeten waarin ik mezelf totaal kwijt was na een relatie en heeft jaren geduurd alvorens je wederom ons beetje mezelf was.

Pas toen een cardioloog het jaar aangaf dat dit goed hormonaal zou zijn, werd ik op dat pad gezet. Test bevestigde het. Meteen zei een HA 'ja, doch je was/raakt alsnog zo jong'. Pfff.

Je ben meteen zo vijf jaar ook niet meer ongesteld. De ergste opvliegers lijken langzaam te verdwijnen. Maar veel andere verschillende klachten blijven komen (en enkele gaan verder weer).

Je zie de overgang, behalve een cyclus betreffende de meeste verschrikkelijke verschijnselen welke ik ieder zelf verder beleef of ondervinden heb, toch echt verder mits een ontwikkeling aangaande een ene levensfase naar een andere levensfase. En dit verbaast me oprecht dat je enkele vrouwen jaar na jaar dezelfde post zie typen.

Ik vind dit zeker super jammer het daar ook niet meer informatie gegeven wordt (door huisartsen) met vrouwen over een overgang, ingeval ze betreffende het soort klachten komen. Ik alleen heb nota bene een paramedische opleiding betreffende 4 jaar anatomie, fysiologie en pathologie en nimmer meer gehoord vervolgens 'opvliegers en stemmingswisselingen.

Neemt niet weg het je me buitengewoon ongerust maak over welke tintelingen. Regelmatig schiet er ineens ons soort tintelscheut via mijn been. Ik ben regelmatig bang het je een enge spierziekte heb of zo.

Het begon in het begin betreffende ons versnelde hartslag 's nachts, daar waar ik wakker over/mee werd. Ik sliep tevens heel wat minder uren, werd dikwijls wakker. Het zonder piekeren ofwel spanning, niet neerslachtig of hetgeen verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *